Lång dag - Ungdomars bruk av hasch i Umeå

Idag har dagen varit lång. Började klockan 10 och slutade nyss, klockan 19.00. Det är så att vi hade redaktionsövning på journalistiken. KUL! vi fick ett uppdrag vid klockan 2, och hade deadline klockan 7 när artikeln skulle vara färdig och inlämnad. Ämnet vi skulle skriva om var ungdomar och droger.

Jag, Linn och Frida drog iväg på polishuset och träffade en narkotikapolis. Hon berättade att droger är mycket vanligare i Umeå bland ungdomar, än vad man tror och vet. Hasch är den vanligaste drogen, och enligt henne den farligaste. Just på grund av att ungdomar inte tror den är farlig (man dör ju inte av hasch..? hur ofta hör man inte det) och att det går jättefort att bli beroende av drogen. Detta är bedrövligt och sorgligt tycker jag. Bara för att man inte dör av självaste drogen är det en inkörsport till andra tyngre droger och att man kan göra dumma saker på grund av den. Ekonomin kan vara ett pronlem. Om man fasnat för drogen måste man få mer, och då kanske inte en ungdom på 16 år har den ekonomin och måste därför kanske göra andra illegala saker för att få pengar. Polisen sa också att det är vanligt att unga tjejer ger sex i utbyte för droger! Ungdomar, sunt förnuft! Använd inte droger, det finns inget positivt med det. Efter intervjun med henne ringde jag min faster som är narkotikapolis i GBG och intervjuade henne. Hon berättade om ett fall som hon varit med om. Allt vart bra och vi klarade av deadlinen.

Kommentarer
Postat av: Flora

det är så läskigt det där med droger. och så mycket vanligare än man kan tro!
ha det bra.

2008-04-16 @ 22:14:27
URL: http://floras.blogg.se
Postat av: ida

Men herregud! är det sant? sa dom att unga flickor säljer sig här i Umeå eller är det mer att det förekommer här och var i sverige?

2008-04-16 @ 23:32:34
URL: http://idaidag.blogg.se
Postat av: Anonym

Hej gumman!
Vad mycket bra info ni fick av narkotika polisen. Du blev säkert än mer inspirerad inför ditt kommande yrke. Mor

2008-04-17 @ 17:04:51
URL: http://dromstugan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0