Igår och idag

Igår var jag med Frida och Linn. Vi såg 21 och snicksnackade. Den var bra, filmen alltså. Sen såg vi slutet av Pearl Harbor och någon av oss grät. Hihi. Idag skulle vi ju egentligen på secondhand runda, och vi alla var supertaggade, men eftersom det var söndag så var det självklart stängt. Vi deppade ihop och låg som döda fiskar i Fridas rum tills Johanna/smaach föreslog fika. Så vi drog på stan och tog en fika på NK. Vi träffade några killar som körde en "nollning" och ville kyssa oss, men vi nekade pussar, även om det enbart var kindpussar. Linn den "ensamstående" som Frida sa, var sugen, men det blev inget av.


This is me, yesterday. Då var jag lite halvlockig i håret efter regn och knut på skallen.


Frida och Smaach

Jag och Linn. Jag - mycket lockig. Linn fixa frippan med en viss tång!


Keep on joggin'

Godmorgon.
Imorse har jag varit duktig. Steg upp halv tio och sedan for jag och sprang en sträcka på sisådär 6 km. Uppfriskande! I början kände jag mig trött och sliten, men nu efteråt känns det toppen. Som pricken över i:et ska jag nu hoppa i duschen och sen klä på mig i mysigt varma kläder och cykla till Frida och Linn. Vi ska dra en secondhand runda för att se om utbudet vidgats. Jag hoppas på att hitta nått spetsigt, nått stickat, nått med klack och så vidare. Ni får se sen hur det gick.

MAT!

Jag börjar bli förbajat hungrig nu, men det är det värt. Snart ska vi äta min favoritmat *trumvirvel* Inbakad fläskfilé! Mh mh mh säger jag bara. Sjukt gott. Med kroketter och rödvinssås till. Det kan inte bli bättre. Detta är ultimat. Efter det ska jag fara till Frida där vi ska mysa med Linn. Jag antar det blir mycket London och shopping snack. Kanske nån rulle och något gott? Det ska bli trevligt. Nu ska jag gå och kolla hur maten ser ut. Mums.

Kollage

Jag blir så inspirerad på att göra kollage av olika slag när jag läser vissas bloggar. Så när jag var inne på bjorkvins hemsida och kikade på deras fina bilder och modeller kände jag att, nu! Så jag pusslade enkelt ihop på paint några fina och inspirerande kläder. Kolla på en av killarna, han har en likadan tröja som jag, fast rosa. Eller jag har en likadan som han helt enkelt.


Jag älskar den första bilden, på tjejen i rosa. Skitcoola tights ju!

Laugh



Ha en trevlig kväll.

Jadå


Igår - Tröja från A red rabbit
Spetslinne från Rut mfl.

Idag - Tisha från Bjorvkvin (check) De har riktigt läckra kollektioner!
Kjol - Mammas gamla (Härligt tyg, lite som manchester ungefär)


trevlig helg!

Mys


Igårkväll

Now

Nu... Te och skorpor. Och 374 sidor trendbibel, Elle. Älskade kvällar.

Want



Dessa läckerbitar från ellos var ännu snyggare än mina "vill ha" från Din sko.
Plus att de var 50:- billigare. Fast iof så blir det ju frakt på det då. Aja, det är ju bara drömmar!

Spets


Det nya spetsiga linnet. Är egentligen ett nattlinne, men fint är det.

Upprörd.

Jag måste bara få skriva av mig såhär på morgonkvisten. Satt som vanligt i morse och åt frukost, samtidigt som jag läste VK. Jag bläddrade igenom första delen som vanligt och läste det jag tyckte var intressant. Plötstligt så fastnade mina ögon på en rubrik - Elevers foton kan retuscheras. Vadå tänkte jag, och fortsatte läsa. Såhär står det:

I Höst får elever möjlighet att rätta till skavanker på sitt skolfoto när företaget Svenskt skolfoto erbjuder retuschering. "Vi tar bort det oönskade" står det i presentationen av den så kallade glamourretuscheringen på hemsidan. - Det kan vara bra om man har akne och vill ha bort den. Samtidigt är det dåligt för att unga får bilden av att man måste vara tillfixad och inte duger som man är, säger 16-åriga Anni Löwinder som går första året på Frans Schartaus gymnasium i Stockholm.

VA? Är inte detta helt jäkla stört? Jag blir jätteupprörd. Varför ska man kunna retuschera sitt skolfoto? Det är jättehemskt. Vart är världen på väg? Man får väl lära sig att leva med att man kanske har akne eller någon annan "skavank". Man kommer ju alltid ha det hursomhaver, och vad hjälper det då att vara snygg på just den bilden? Jag tycker detta är jättesorgligt. Man vet att tidningar retuscherar alla fotomodeller osv, och det är ju tillochmed fel. Nu ska man alltså retuschera 15-åriga tjejer och killar också, för att de har AKNE eller någon annan skavank?! 

Nej fy. Detta är förjävligt. FUCK "Svenskt skolfoto"

cravings

KLICKA FÖR MMH De är ju underbara? Jag har letat efter ett par sånadär skor i brunt ju. Har köpt ett par i svart, men hade gärna haft dessa rödbruna. Jag har på tok för mycket skor redan, och hade mer behövt ett par vinterskor egentligen. Men snälla gud. Skicka hem dessa åt mig. PS. Jag har storlek 37. (hihi)

Puss

Rosa kavaj


Today
Svart/vit body - Gina Tricot
Kjol - JC (Fick av faster i somras)
Sjal - Gina tricot
Kavaj - Min fasters gamla. (Hon hade den på mitt dop, sött va?)
Klocka - Västerås
Skor - H&M

Ps. Jag har också köpt nått i spets. Svart spets. Får visa sedan.

City



Beast


Today i'm wearing this. En ny tischa från Revolution och skinnjackan från second hand. Jag hinner knappt skriva nått här på bloggen för att dagarna är fulla av skola, träningar och annat. Skolan går iaf bra hittills. Det är rätt intressant och kul med nya ämnen. Det är ett väldigt slapp schema egentligen, förutom mina 4-timmarshål på måndagar och onsdagar. Jag försöker bara att ha något att se framemot så går det bra. Detta år kommer faktiskt innehålla mycket såna dagar, så jag ser ljust på livet.

Igår sålde jag ett par jeans på tradera, 475 katchiing! Sen har jag sålt en tröja för 150 också. Det är roligt att tjäna pengar på sådant vis. När någon annan får glädjas av något jag annars skulle slängt.

Hello my German friends. I heard that you found my blog. Fun. You won't understand so much, but you can look at my beautiful pictures. Haha. Se you sometime.

Monk



Jeans Bikbok
Tröja Monki
Jeansjacka Secondhand
Väska farmors gamla


/Amanda

Likhet




Ibland är jag och lillasyster inte alls lika varandra, men ibland väldigt lika. På den andra bilden ser jag vissa tecken på att vi är syskon. Gör ni? Kolla näsan, ögonen och munnen. Bara hon växer till sig så har vi en ny Amanda. Haha!
Hon är rolig också. En dag satt jag, mamma och Alva vid middagsbordet och då frågade jag mamma såhär.

Amanda: Var jag verkligen lika liten som alva när jag gick i femman?
Mamma: Nä, det känns otroligt faktiskt.
Alva: Du hade iallafall mindre bröst.

Haha. Den där åldern är alltid lika rolig.

Navel


I somras köpte jag en magtröja som inte har kommit till användning. Bara en gång.
Den är så fint knallrosa.



Systrar

Idag kör vi outfit på både mig och min lillasyster Alva som är 10 år. Det här var från gårdagen.


Jag hade på mig en ny tröja från Lindex. Den ser mörkblå ut här men är egentligen lila.


Alvas kläder vet jag inte var de kommer ifrån, men visst är hon snygg?

Möh

Förlåt för dålig uppdatering.

Jag sitter mest och slökollar på datorn efter billiga resor och vandrar hem i London. Jag blir så himla taggad när jag läser om de små söta hotellen som ligger "nära London bridge, eller på Notting Hill, eller vid Oxford street". Det låter mysigt och underbart. Jag har hittat en del bra hostels som går på runt 1,6 för mig, Linn och Frida, fem nätter. Det är ju väldigt bra pris, men då delar man rum med ca 20 andra personer. Jag tycker inte det spelar någon roll faktiskt, det är bra lägen på vandrarhemmen och så är det ju bara några timmar på natten man sover. Hoppas ni tjejer tycker som jag? Hellre lägger man pengar på annat. *Hehe*


Frida och Linn. Mina PA-100 polare.


En bra dag!

Jag gillar att vara spontan. Idag bestämde vi oss för att åka till London så vi bokade biljetter med billiga ryanair. Vi åker den 10:onde december och kommer hem den 15:onde. Nu gäller det bara att hitta på vad vi ska göra där borta, eftersom det är PA-100. Jag tror iaf att vi kommer kunna förena nytta med nöje ordentligt. London har alltid varit ett drömresemål för mig, och jag har hört att second-hand shoppingen där inte är så illa.

För övrigt så har dagen varit bra. Vi spelade nyss match mot GUIF och vann med 2-0. Detta betyder alltså att vi vunnit hela serien. Vi har bara en match kvar och den spelas nästa helg mot IFK Umeå. Hur det än går så är vi vinnare i div. 5. Känns jättebra att vara obesegrade, så därför tycker jag det vore mäktigt att vinna nästa match också.


Long time


Lite suddigt i morgonmörkret.


Det var jättelänge sedan (känns det som) jag la upp en klädsel bild. Så här kommer dagens. Väldigt enkelt och skönt, enligt mig. Tröjan är från Borås-Göteborg resan och är köpt på Topshop.

Så äre.

Japp! Bloggen får vänta på alla spännande uppdateringar med bilder och allt som har hänt på senaste tid. Jag är för trött för att skriva och lägga in tusen bilder. Jag måste sysselsätta mig på annat sätt för att hålla mig vaken. Nu ska jag göra nått inte så värst bra - lägga mig i badet. Åh! Jag somnar alltid i badet? Är det farligt kanske? En del säger det, men jag har då klarat mig bra. (Peppar, peppar, ta i trä)

Ja. Så får det bli. Lägger mig nu i badet med "Den fjärde rånaren" och sedan ska jag nog sätta på mig myskläder, bädda ner mig med lite frukt och se på "Kvarteret skatan". Har lånat 1,2,3e säsongen av Sebastian, som i sin tur har lånat den av hans syster och hennes pojkvän. Det är sjukt roligt.

(Igår somnade jag klockan 22.30, bra gjort)

Och förövrigt har jag, Frida och Linn en väldigt bra idé om PA-100. Än så länge har vi inte kommit så långt, men vi vet iaf att vi ska resa. Bortom fjärran länder. Till THE land. Där jag skulle vilja kyssa alla som överhuvudtaget öppnade munnen för att sedan leverera denna vackra, ack så vackra dialekt. Destination - England, London. Kisses!

Paint it white.

Skoldagen gick utmärkt. Vi hade bara en lektion, kulturhistoria. Det verkar jättespännande och läraren, Elin, har jag haft i psykologi och människan socialt och kulturellt, och hon är skön och bra. Annars så fungerar schemat. Jag har dock två jättestora hål på måndagar och onsdagar, men då blir det plugg och mys med Anna. Jag ska ha textil, vet inte vad jag har gett mig in på, känner ingen och kan inte sy. Det blir skönt med ett praktiskt ämne i alla fall.

Annars då? Jo jag och mamma har målat om köket idag. Det blev vitt, men vi är inte riktigt klara. Så jag går runt med färgstänk på kroppen. Jag är för övrigt väldigt trött och känner bara för att sova, men jag tror jag ska se på tv först och äta lite. Man kan ju inte gå och lägga sig klockan nio, då kommer jag bara vakna inatt och vara pigg.

Dagens citat/sms.
Linn: Tagga skolan nu.
Amanda: Ja, fett! Det kommer bli kul.
Linn: Ja, jag säger bara som the pink ladies: We're gonna rule the school.

Hon är kul och bra den där Linn.

Kolabönor.

HEJ!
Har just varit ute och tränat i regnet. Det var perfekt väder. Laget var på fnisshumör och alla var blöta men helt okej taggade. Vi är så duktiga tycker jag, och roliga - och det är ju det viktigaste. På fredag spelar vi vår näst sista match, och jag börjar bli nervös. Vi har ju 8/8 segrar med två matcher kvar, skulle vara roligt med 10/10 liksom.

Imorgon börjar skolan och jag är positiv. Det är bara ett år kvar, ett pytte år. Det kommer gå hur fort som helst, plus att året säkert komma vara fyllt med roliga aktiviteter. Imorgon är det också Dagen D. Dagen då jag ska styra upp mitt liv. Träna mer, äta mindre (eller nyttigare), sova mer och vara bättre i skolan. Snällare ska jag också vara. Det är dags att mogna, ärligt.

Aja. Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig! Tidigt va? När jag väl somnar är en annan femma, eftersom det är 2 satc avsnitt, scrubs och 2 and ½ men. Närå, ska bara se satc och sen kanske läsa en snutt ur min bok. Duktig Amanda.

Godnatta mina skatta.
Förresten! Mitt schampoo och balsam luktar kolasås, eller kolabönor som mamma sa. Underbart va?


En glad Amanda i början av sommaren. Kolla fräknarna. Längtar till nästa sommar. Puss


Syster



Jag gillar den här. Det är min syster på bilden. Hon var lite hemlighetsfull när jag frågade om min blogg layout. Vi får väl se.

Ps. Bilder från Borås kommer inom sin tid..

Sommarens...

...sommarpratare: Har inte lyssnat allt för mycket på radio, ingen värd att nämna.
...resa: Borås med S var väldigt mysigt. Fick lära känna många fina släktingar.
 ...köp: Oj! Har köpt så mycket fint, men det får bli nått bra kap, all rea och second hand shopping.
 ...godaste matupptäckt: Gjordes faktiskt i Borås, laxsoppan som S  faster & farmor gjorde, underbart!
...utgång: Eftersom jag inte passerat 18-årsgränsen kommer jag inte så långt, men utekvällarna på arvikafestivalen!
...soundtrack: Alphabeats alla sound! Först och främst fascination som jag dansat mig glad till, sen boyfriend och What is happening?
...klädesplagg: Måste nog vara alla mina fina skor, gladiatorskor, gympadojer m.m
...frisyr: Eftersom jag är relativt nyklippt har jag gärnat svängt omkring med håret utsläppt.
...läslektyr: Snabba cash av Jens Lapidus. Förgyllde en resa till skogen!
...konsert: Må det vara The Kooks på Arvika! Fantastiskt!
...alkohol: I'm a nykterist fo sho.
...glass: Twister som alla somrar.

Härmade min vän Anna som hade denna lista. Förövrigt är hon världens bästa kompis och har en väldigt bra blogg. Läsvärt utan dess like, mycket smarta tankar och bäst på skriva texter enligt mig.

You make me smile.

A: Men du behöver inte komma hit, om du inte orkar.
S: Jo, hellre det än att sova själv. Jag vill sova med dig för sista gången på ett sommarlov.

Puss

Ugly

Jag är sugen på en ny layout på bloggen. Denna är så otroligt svart, tråkigt och ful. Vill ha en glad, fin och ljus. Jag funderar på att fråga min kreativa lillasyster om hon skulle vilja måla något som ska pryda denna sida. Vore trevligt eftersom hon är väldigt duktig på det.

Nu ska jag snart tjäna pengar. Fyra dagar i rad, det är så det ska vara. Är motiverad att nu sista året på gymnasiet, både plugga och tjäna massvis av pengar, och framförallt - spara! Nu på onsdag när trean börjar ska jag bli en ny och duktig person. Jag ska skriva upp allt jag handlar för, och försöka hålla i pengarna, iaf spara några lappar i månaden. Sedan ska jag äta mycket bättre, få igång min mat och sovvanor som icket är så bra just nu. Jag har mycket att göra detta år, både spara pengar och bestämma vad som ska hända sen. Och parallellt med detta ska jag ta körkort och bli myndig. I skolan är det både nationella prov och PA-100 som väntar. Pjuhh. Hur ska detta gå?


En bild systeryster målade åt mig.
Om du läser detta - överraska mig!

Mums



Här är idyll-skorna från Chloé -06. Det är verkligen drömskor. Vill verkligen ha ett par liknande (helst dessa) i brunt med klack, helst såndär fin klumpklack. Spännen eller snören spelar ingen roll, de är så fina. Jag har köpt ett par svarta skor med klack och snörning som liknar den här modellen en aning, men dock inte alls lika fina. Men de var värda de 99 kr jag la ut på dem.

Bilden är lånad från fina julia som har en väldans fin blogg. För det första så är designen på bloggen ursöt och för det andra ser hon så förbaskat cool ut ju. Hennes frisyr är ju l-ä-c-k-e-r och hon passar bäst i den, så skulle man allt vilja kunna klippa sig. Tack för en bra blogg hörredu. Läs hennes och önska att du också hade hennes väsk-samling.

Skinnpaj.

Här är min nya skinnpaj. Den är kort och brun. Och luktar lite second hand, men jag gillar den.



Hehe

A: Undra varför just det lyser i de där rummen? (pekar på 3 fönster högst upp på sjukhuset, de enda fönstrena där det är tänt)
S: Det är väl inte så konstigt? Det är ju inte direkt dött på sjukhuset?
A: Det där lät lite fel. Det kan ju likväl vara dött på ett sjukhus.

När man är trött kan det bli lite fel.

mhh.


Mihi

Vi vann matchen igår med 4-2. Det var lite illa för i halvlek stod det 2-2, när vi egentligen "borde" leda med stort. Vi skärpte oss i halvtid och vann tillslut iallafall. Jag gjorde assist men det fungerade inte riktigt för mig, för jag hade ungefär 1000 målchanser men fick inte till något skott. Attans. Aja.

Idag ska jag jobba. Det ska bli kul faktiskt. Jag ska jobba i helgen med, men det är sköna pengar. Idag är det den femtonde och det betyder lön! Så nu är jag inte pank längre. Jag har bestämt att jag måste börja spara pengar, japp! Det är faktiskt bara ett år kvar av skolan och efter det vill jag ut på äventyr.

Nyss la jag och S ut lite kläder på blocket. Det finns många sätt att tjäna pengar på. Adios amigos. Ha en bra dag. Laddar upp en bra låt här också!



Jag tycker de är så häftiga, Alphabeat. De är som så nya fast gamla, för det låter som gamla sound. Jag älskar denna video också. Vem spelar piano på bilar? Det är så bra. De har bara snygga videor. Puss

ostnäs

Vi har en fin stuga.


Den här skylten möts man av när man kör in på gården till stugan.


Det här är vardagsrummet.


På vägen till havet. (kolla min nya fina jeansjacka)


Vi har jättemånga söta och väldigt små grodor i stugan.


Och en studsmatta!


Och så vackra havet. Världens underbaraste plats.


Go go.

Nu är jag hemma, och är här för att stanna. Stugan har varit superduper mysig, och den har blivit så otroligt fin nu. Har myst på med faffa och fammo och övrig familj. Nu har jag kommit hem för att spela match mot Hörnefors och sedan för att jobba imorgon och helgen. Sedan är det inte länge kvar till skolan börjar heller. Det är delade meningar om hur det blir, både bra och dåligt faktiskt. Roligt att få träffa alla klasskamrater, men tråkigt att börja plugga. Skönt iaf att det är sista året. I stugan har jag övningskört en gång. Jag är lite stressad över det, fyller år om cirkus ett halvår och har knappt börjat köra. Plus att det känns lite smygjobbigt att börja med det i vinter, vill hinna köra nu också.

Nu ska jag ta min nya snygga vattenflarra från IKEA och dra iväg mot Hörnefors. Vi får la se om det blir något spel för min del, har inte tränat sen UFF och är lite ringrostig med gamla skavsår, ont i ben osv.

'
Wish me good luck.

away

Hallå! Det var ett tag sedan jag bloggade nu. Har som skrivet varit i Borås och hälsat på min älsklings släktingar. Det har varit jättetrevligt och mysigt. Vi har kommit hem ikväll efter en lång bilresa så nu vill vi bara ta det lugnt och ladda batterierna. Har en del fynd som jag ska visa senare. Har bland annat second hand shoppat en ny, mycket finare ljus jeansjacka och en kort brun skinnjacka, för 320 kr! Men som sagt, bilder och sådant kommer senare.

Imorgon far jag till stugan där S nu ska få träffa min farmor och farfar, så vi blir borta till torsdag/fredag någon gång. Det blir mer uppdateringar då. Kul ni som hänger kvar och fortsätter läsa min blogg.

Puss. Btw. Tungt att vara borta från bloggkoll.com, har nu 733 blogginlägg att läsa! pjuh

Silver

Det blev förlust med 2-1(igen!!) och vi fick silvermedalj. Är galet less på att vi inte kan vinna denna turnering. Förra året förlorade vi också finalen mot norskor. Sjukt drygt. Det vilar nog en förbannelse över UFF och oss tjejer. Jaja, nog om detta. Nu är det dags att vila upp sig i en vecka och bli av med mina skavsår. Imorgon åker vi som sagt till Borås till S farmor och farfar. Detta ska bli väldigt mysigt och jag är taggad till tusen nu. Jag har packat en väska och har köpt batterier till kameran. Hoppas vi får fint väder! Jag taggar liseberg om det blir det. Wee. Vi hörs nog inte på ett tag, om jag inte haffar en dator, men troligtvis så är jag oaktiv under cirkus en vecka.

Puss och kram. Ses på stan.

Si!

Yes, si, ja! vi vann semifinalen mot UIK med två - noll. Skönt skönt och ännu skönare. Imorgon är det final mot de där jädra jäntorna, klockan 09.15 *gäsp*. Imorgon ska de få stryk!!

Förlåt att jag är så himla tråkig här på bloggfronten, men jag har fullt upp med fotbollen nu. Och på måndagmorgon drar jag med familjen W till borås och hälsar på deras släkt. Ska bli himla mysigt. Men först, vinna finalen och ta hem guldet i UFF. Jag har aldrig vunnit guld i UFF. Inte i a-slutspel i alla fall.

Gametime


Alva pysslade till mig inför matchen.

Semifinal. Mariehem SK - UIK 18.00

Jaja

Vi förlorade!! matchen mot norskorna. Fy. 2-1. Vi ledde med 1-0 efter en minut men sen fick de in en balja efter 13 minuter och spelade sjukt bra efter det. Vi orkade bara inte. Jag orkar inte. Jag har fått så sjuka skavsår överallt på fötterna och är sliten, men som sagt är det semifinal ändå imorgon eftersom vi kom tvåa i gruppen. Vi ska spela mot UIK igen, tungt men nu jävlar. Sen - ifall det blir final tror jag det blir mot norskorna igen, de lär nog komma till final hur som haver. Nu är det bara att ladda om batterierna, med massvis av jobb imorgon..

Juste. Jag har ett par nya skor från coop för 19:- värt tycker jag! de liknar converse, ett par gräddvita och fina. Godnatt.

MSK!

Vi vann nyss mot UIK. YES! De är den skönaste segern, att vinna mot dem. 1-0 blev det och nu väntar oss en norskt lag. Hur det än går så är vi vidare i semifinal imorgonkväll. Meeen vi ska vinna denna också. 

Bra girls  

fotbollen

Igår spelade vi två matcher.

0-0 mot Umedalen.
2-0 mot IFK Vaxholm. 

Nu ska vi bara vinna mot UIK och Hardhaus(Norge) idag så äre lugnt. Vi är så duktiga tjejer. Tagga nu

RSS 2.0