Så är livet.


Jag har mest lust att skriva massa saker här som kan låta som klagomål och det har jag ingen vidare lust med. Har inte lust att gå in djupt på varför jag är irriterad på världen, utan istället lämnar jag er med denna glada bild från Puerto Rico i våras. Jag har mycket på hjärtat men orkar inte förstöra denna fina tisdagskväll. Ska istället lägga mig i sängen och se på Gossip Girl och drömma mig bort. Hoppas ni får en bra kväll och att det inte är allt för ledsna miner för att jag överhuvutaget tappat lusten att skriva ett enda ord här. Har ingen ork eller inspiration.

Much



Det har blivit mycket snack om min, Fridas och Linns London resa i Decemeber men det är för att det känns som det är det jag längtar mest till just nu. Det är den resan som får mig att peppa alla PA-100 timmar och allt jobb.

Det här är en bild från förra årets resa, som också hölls i december i samband med ett skolarbete, men då var också S med. Vi var i Stockholm och såg Idol finalen i Globen. Kolla fansen med Amanda tröjor och allt? Egentligen hejade vi inte på någon, vi for dit för att se Daniel men fick dessa tröjor av aftonbladet och tyckte de passade utmärkt eftersom jag heter Amanda. Har känt mig hedrad varje gång flickorna använt dessa.

Blondis

Jag är superduper taggad på att åka till London. Just nu känns allt perfekt. Linn har tidigare idag bokat de hostel vi ska bo på, så det känns skönt att det är gjort. Det är inte så länge kvar nu, bara 73 dagar. Vi kommer nog ha de mest underbara fem dagar man kan ha? Idag har jag jobbat. Har fått veta mitt schema för oktober, och det visar sig att jag ska få jobba jättemycket mer än vanligt, vilket är ett stort plus. Då kommer jag få dubbelt så mycket pengar och det är bra inför London och julen. Måste sälja lite mer grejer på tradera också! Man blir så taggad på att fara nu när Blondinbella är i London med hennes Nils. De verkar ha det jättebra och hon hade shoppat rätt billigt, så weee.


I'm not there.



Såg i'm not there igår med Nikkarn, Sebbe och Basse. Den var riktigt snygg tycker jag. Det är så snyggt med svartvitt och musiken är ju självklart underbar. Killarna klagade på att den var riktigt seg men gud vad bra gjord film. De har gjort det riktigt bra med 6 olika skådespelare som ska gestalta Bob Dylan, legenden. Underbart. Heath Ledger gjorde filmen ännu bättre.

Red


Här kommer en gammal bild på mig från i vintras. Förstå att jag hade rött hår?
Känns sjukt. Det var kul att prova, men njae, inte nu i alla fall. Plus att det
var jobbigt att få tillbaka till min naturliga hårfärg - blond.

One last.

Är tvungen att blogga en gång till innan sängen. Jag är inne och kikar på balklänningar, är det för tidigt nu? Jag lär ju hinna ångra mig 90 gånger om jag skulle köpa en nu. Plus att ekonomin inte riktigt tillåter en balklänning nu innan London och jul. I alla fall så har jag kollat runt på asos, jag tycker de har jättefina klänningar, plus att de inte är så fasligt dyrt. Eller egentligen, de klänningar jag hittat, kostar cirka 500 kr, och det är ju jättebilligt för en snygg balklänning.

Detta är min favorit. Enligt mig ska en balklänning ha något utmärkande, till exempel som på denna, en snygg rygg. Jag älskar ju ryggar! Visa ryggen!


Den var väl fin? Inte för dyr, inte för satsig, kortare modell, fin färg och snygg rygg!

Andra förslag på läckra klänningar från asos.


Jag gillade färgen på denna, och själva formen. Den lite puffiga kjolen.


Fin färg och kul detajl på kjolen!


Hur cool är inte denna? axelbandslös och snygg färg.
Och coolaste modellen.


Kvällsmusik

Bjuder på en mysig kvälls och kärlekslåt. Have a heart! Den är så fin. Den där jättebra tjejen i Idol sjöng den och det blev succé. So - njut och godnatt mina fina vänner.


Autumn



Jag vill ha varmare väder och tunnare kläder. Vill kunna gå iklädd min fina rosa kavaj jag fick av min faster. Denna hade hon på mitt dop, fint va? Min pappa tycker den är jätteful och att jag ser ut som en gammal tant i den, men jag gillar den.

Haha!


Haha. En ganska kul bildserie på mig och
min syster för cirka 1 år sedan. Vi var
på släktträff och alla fotograferade
utan dess like. Vi körde självklart
på samma poser varje kort!

Mat någon?


Sushi till helgen?

Lump

Idag for Anna på äventyr och eftersom hennes kamera är sönder fick hon låna min, så därför kommer det inte bli några nya bilder på några dagar, men desto bättre på Annas blogg senare ju!

Imorgon far min S också på äventyr. Dock är han inte lika entusiatisk som Anna är. Han ska till Luleå på mönstring. Det är något han inte vill, så därför känns hans resa lite ovärd. Jag själv tycker lumpen och mönstringen verkar hur kul som helst, så jag försöker tagga honom, men det går inte så bra.

Det är ju mycket idol-snack just nu, och klart den där Anna är hur bra som helst. Hon är ju nya Chapman, men jag själv har gått och betuttat mig i en annan person. Said Hussein. Han är hur bra som helst tycker jag. Klick Klick! Eller så klickar ni Här! För detta är bäst.

Trip

Vår London-resa i December börjar närma sig med stormsteg. Det är faktiskt bara 78 dagar kvar, helt sjukt snabbt tiden går. Jag längtar så jag håller på att spricka, samtidigt som det är en hel del jobb framför oss. Min faster tipsade mig nyss om expressen, där de hade publicerat en artikel om shoppingtips i London, och det tackar vi för. Om ni har några bra tips så hojta!

Idag fick vi vårt första jobb. Det känns skönt att ha lite pengar i fickan när man åker. Det som är positivt är då att vi kan lägga pengar på nöjen i London, istället för att lägga våra egna pengar på resa/mat/boende. Nu har vi fått ett jobb som kommer ge oss 4000:- alltså cirkus 1,3 var, vilket är en skön summa eftersom vi var lite skeptiska till om vi skulle få något jobb eller inte. En annan summar är 300 kr var som skolan skänker till var och en i samband med projektet. Alltså har vi nu ungefär 1,6 var, vilket är en bra bit på vägen.

Detta är de sjävklara kostnaderna just nu
Resa Umeå - Skavsta (ej bokad) lär gå på cirka 1,2 tur och retur per skalle.
Skavsta - London (bokad!) går på 400:- tur och retur per skalle.
Boende - Hostel i london (ej bokat, prio 1) 550:- per person för fem nätter, billigt är gött.

Sedan planerar vi också på att fara på The Kooks spelning. Vore lovely med tanke på att Coldplay var slutsålt. Det lär bli en summa på 400 kr ungefär. Mat och transfer i London är en annan femma...

Thats it


Det fick bli dagens det.

Kanske imorgon?


Svart fodral
Pälsväst
Kängor

Sko mig



Det här är också ett par läckerbitar. Från forever21såklart! Påminner lite om mina favoriter från chloé.. Vore kul att åka till USA ju.


chloé 06

Shoes

Igen. Men det är något speciellt med skor.


Svarta. Blanka. Snören. Klack. Spännen. Perfekt från Chicy.se

Angus and julia stone


(fina musikvideor är ett plus)

Ni med bra musiksmak - Se hit!

Linn. Jag vet att du läser, men spara dig din tid, du behöver inte lyssna på det här. Det är nog inget som faller en Hanson/Etype-lover i smaken. Skoja ba! Detta är bra, lyssna!


Station


Igårkväll for jag Nicole, Sebastian och Sebastian och fikade på station. Sebastian som just var på mönstring och gjorde bra ifrån sig. Lumpen blev ett hett samtalsämne. Nicole tycker det är tokigt att göra lumpen medan jag och Zunk är taggade. Nu fattas bara att Basse ska bli taggad, han mönstrar på torsdag. Zunken verkar mest vilja springa omkring i skogen med ett gevär på axeln, lustigt. Jag drack god Station latte med vispgrädde och after eight.


Sebastian skjutsade hem oss vid midnatt. Det såg fint och mystiskt ut på Mariehem. Vattentornet är fint på kvällarna. Förresten så har N och S varit tillsammans i två år idag!!


Medan jag och Sebastian "bara" har varit tillsammans i 1,4 år.

Friend

Vilken underbart bra fredagskväll. Var med bästaste Anna och vi bara myste på. Pratade om allt och ingenting. Skvaller, färskt skvaller, det behövs ibland. Och om nånting vad vi skvallrade. Några koppar te, en mörkchoklad och den finaste människan på jorden kan verkligen göra en fredagskväll till världens bästa dag.


Gammal bild. Förra året i maj faktiskt. Men som sagt - Anna!

Vän



mysig höst. nya skorna. faktiskt nytt allt. rea.

fejk


Jag har en pälsväst från Gina.

Laglove


Till lagavslutningen förra veckan. Jag säger bara mmhh

Igårs


Snyft

Gud så sorgligt one tree hill var. Usch. Jag mår dåligt av sånt där.

Jag skriver ett tal om hur det är att vara ung i dag - svårt. Det tycker jag faktiskt. Vidare info kommer.
Godnajt

Gött

Min aktion på tradera slutade på HELA 1525:-!!! Förstå. Jag vart helt chockad. Det var förövrigt en av de två vintage dior väskorna jag köpte på andrahand i somras, för 10 kr. Det var en väldigt bra affär helt enkelt. För att fira for jag nyss på hemköp och köpte mig en påse naturgodis. Sitter nu och smaskar medans jag försöker komma på något att hålla tal om. Har tal på fredag som ska vara i tre minuter och känner mig alldeles förvirrad. Vad ska jag skriva om? Snart börjar idol, som jag inte har sett denna omgång, så det vore ju roligt att se, men först. Skriv! Kommer inte hinna klart annars.

Hjälp mig. Skänk mig idéer.

Favvo



En av mina favoritbilder någonsin. Den är ej redigerad, bara en vacker kväll under Arvikafestivalen i år. Jag tycker den är jättesnygg, plus att den ser häftig ut. Bra för att vara tagen med vanlig digital-kamera.

Lovely

Min faster är världens bästa faster (en av vrldens, jag har ju två!) En sko-fantast-faster och en polis-faster (som nog också gillar skor). Idag så beställde min sko-fantast-faster skor åt mig från Ellos. De jag har önskat mig! Bruna och fina med klack. De ska jag klacka omkring i med strumpbyxor och någon mysig kappa (som jag vill köpa, eller hitta billigt på second hand vore ju nice). Jag vill också ha en fin mössa och en jättestor halsduk. Plus mina vantar jag fick av älsklingens farmor.


En del av sko-fasters sko- och väsk- garderob.


Annars då? Tjänar pengar på jobbet. Har jobbat några dagar i streck nu. Jag tjänar även härliga kosing på tradera. Imorgon tar en av mina värdaste aktioner slut, berättar slutresultatet då.

+ = sant


Ont

Helgen har varit mysig och tuff. I fredags hade vi lagavslutning, det var riktigt lyckat. Jag älskar mitt lag, jag har sagt det förut och jag kommer aldrig sluta säga det. Nånting så vi åt? Vi hade storhandlat innan och allt blev perfekt. Dagen efter blev det match för min del, spelade med f-16. Steg upp åtta på morgonen och kände mig lite hängig. Vi for till Sörfors och fick veta att vi bara var 10 spelare, alltså en för lite på plan, och ingen avbytare. Vi kämpade och tillslut förlorade vi med 1-0, men det var en riktig heroisk insats av oss tappra, trötta spelare. När jag kom hem efter matchen hann jag precis duscha, ta en pizza-slice och powernapa i typ 20 minuter, sedan var det dags att jobba. Har aldrig känt mig så sliten. Jag kände förkylningen börja krypa längst kroppen, och trött i benen var jag efter allt jobb. Dessutom har jag cirkus 5 jättestora blåmärken på mina stackars ben sen kampen. För övrigt var det drygt mycket folk på jobbet igår. Fick kämpa så att svetten rann. På kvällen for jag till min pojkvän som precis har flyttat till en ny lägenhet, en jättemysig en. Jag la mig på hans säng och kände, nu dör jag. Ont överallt.

Imorse när jag vaknade hade jag ont i halsen och nu är jag förkyld. Jobbade idag igen, och imorgon blir det också jobb. Ikväll var jag med Frida, Linn och Malin. Vi såg "P.S I love you" som var mycket bra enligt mig. Vi grät och skrattade omvartannat. Kärade ner oss totalt. Jaja, jag är en fighter! Imorgon blir det upp i rätt tidig tid.... Skriva etik-arbete och börja knåpa på ett svenska tal. Sen far jag till skolan för att sitta och mys-brodera på textilen och sedan jobba jobba jobba.

Team


Boots - Din sko
Knästrumpor ?
Kjol - Forever 21
Tröja - H&M
Halsband - Snö of sweden
Klocka - Västerås.


Nu är det lagavslutning! Kyss

Ye


Även om jag var riktigt jävla ful och sliten så är det här ändå något att hänga i julgranen? Det är självaste Kihlen från Snook som ger mig en blomma efter min utomordentliga intervju under Peace and love förra året.

Åh

Kära kära lag. Mariehem Sk. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, vi är bäst. Idag har våra ansikten prydit en liten liten del av tidningarna här i Umeå. KOLLA Så himla bra. Jag är stolt över oss, och jag hoppas innerligt att vi får spela tillsammans nästa år. På fredag är det lagavslutning och det kommer bli jätteroligt tror jag. Vi är så himla bäst och roliga bara.


Cleaning out my closet


I lördags städade jag hela mitt rum. Från golv till tak. Passade på att rensa garderoben.

Såhär fin blev den ena garderoben. På översta hyllan har jag mina tjocktröjor. På andra hyllan är det sovkläder, jobbkläder och tränings t-shirtar. På tredje hyllan har jag t-shirtar, linnen och bodys. I korgen på fjärde hyllan förvarar jag underkläder och sockar. På femte hyllan är det jeans och chinos. På sjätte är det kjolar, shorts och tights/strumpbyxor. På den sjunde är det en låda med smycken och parfymer. Och i korgarna längst ner har jag nagellack, smink, hårgrejer, hudlotioner osv.


Den andra garderoben innehåller kläder som hänger, tex klänningar, kavajer och lite finare plagg. Ni ser hur mycket kläder det är? Stökigt!

Andra garderoben! På golvet har jag en del större väskor som inte får plats på min egentliga väskplats. Jag har krokar på väggen där jag hänger upp de mindre väskorna.

Det är över nu.

Nu är serien över. Vi har spelat alla våra matcher i division 5. Jag är inte så nådigt nöjd. Vi har vunnit varenda match! Sista matchen spelade vi ikväll och vann med 2-1. Älsklingslag! Vi är för bra. Som våran tränare sa: Jag tror inte ni fattar hur bra det är att gå obesegrade, inte ens med en oavgjord match, genom en division så som ni gjort.
Och det är ju faktiskt sant, det är helt otroligt bra gjort. På fredag firar vi ordentligt med lagavslutning. Vi är la bäääst!


Näst sista matchen som vi spelade mot Guif. Det var denna vinst som gjorde att vi vann hela serien. Så egentligen spelade inte matchen ikväll mot IFK någon roll, men det var ju underbart att vinna alla matcher, så det gjorde vi!


Din sko, min sko, mina skor.



Eat foood Tina.

Matblogg?
Den senaste veckan har bjudit på mycket gott, lite för mycket kanske.

Måndag:

Jag och S åt pizza och pasta på håltimmen. Var ju ändå 16 månader?

Onsdag:

Pizza igen! Fast denna gång värmpizza och med Frinn (Frida, Linn)

Det blir som lätt att skippa vildmannen när vi har hål...

Torsdag:

Pannkakor med Frinn och Malin!

(Håltimme igen, ja vi har faktiskt ingen skola typ)

Me and Frida!

Fredag:

Nu blev det helg och det vankas plockmat a la spain hos Dareheds.


Det var riktigt gott. Rikigt jäkla gott. Jag älskar plockmat. Här är en syn på vad som kan finnas på tallriken. Mer fanns, men rymdes inte!

Saknar


Kolla vad söt han var!

Trött

Dagen har varit trött. Först lektion, sen dra iväg i spöregnet på 2hand och shoppa lite. Jag hittade begagnade nya hängselshorts och en kofta eller något i glitter. Linn köpte en jeansjacka, en kofta och ett linne! Frida var mer sparsam..

Matchen ikväll gick sisådär. Det blev 1-1 men jag tyckte det var lite orättvist. Jag nätade och det var skönt. Nu är jag helt slut. Heroes var bra. Nu orkar jag inte. Imorgon är det en lång dag och skolfoto. Orka!

Juste, en rolig grej. Vi ska till Bryssel med "Europa relationer" klassen! KUL!

jiho

Oth igår var väldigt bra, tycker jag! Jag älskar deras musik. I början Coldplay, i slutet Coldplay! De spelade faktiskt flera låtar av dem! Underbart. Förresten så kanske Jag, Frida och Linn ska se dem när de spelar i London, vore lovely!

Nu ska jag snart på vårdcentralen. Har som sagt de där knölarna att titta upp. Mamma tyckte att jag samtidigt skulle fråga lite om min "växtvärk". Det är så att jag ofta har hur ont som helst i leder och ben, och jag har alltid sagt att det var växtvärk, men det kan det ju inte vara? Jag växer inte och det är ovanligt i denna ålder. Hur som haver så låg jag vaken i fyra timmar inatt med smärtor, det är inte roligt! Jag vaknade också mycket tidigare än jag skulle behöva..


Förresten! Bild på mig och pappa sen i våras. Inte är vi alls lika?

Otippat!

Idag när jag jobbade på Mekka kom det in en mamma med sitt barn och skulle beställa fika. Efter ett tag frågade mamman: Är du Staffans dotter? Jag blev som förvånad och sa eh ja, hur vet du det? Då sa hon att hon såg det, och att hon jobbade på pappas jobb, och att hon aldrig hade sett mig förut men att det syntes.

Fatta om jag blev förvånad? Jag har aldrig fått höra att jag och pappa är SÅ lika. Folk har väl sagt att jag brås mer på honom än mamma, men inte så att man ser det utan att ha träffat mig någon gång förr. Otippat!

Imorgon ska jag på citymotagningen. Jag har två knölar på mina hälar och känner att det är dags att ta tag i saken och kolla vad det är för något. Det kan göra ont i dem om jag har skor på mig, och jag får även stora skavsår på dem. Håller tummarna att det inte är något vidare allvarligt. Jag tror inte det är det, men på något sätt måste jag ju få bort dem. På håltimmen ska förövrigt jag och vännerna fara på våran 2hand runda som inte blev av i söndags!

Nu. Det bästa av allt. Säsongsstart av One tree hill säsong 6. Jag är nådigt taggad. Idag har också Gossip girl släppts, och imorgon börjar Idol 2008 och Heroes!! Jä, nu börjar tv-tittandet!

16 månader.


1/5-07

RSS 2.0