Dagens lista

[X] Stiga upp och äta frukost
[X] Plugga matte - Håller på
[X] Ut och springa i det förhoppningsvis fina vädret - Typ det jobbigaste på länge, sjukt varmt ute
[X] Sitta svettig på balkongen och sola + läsa eng bok
[X] Duscha, samtidigt raka benen
[X] Måla naglarna, både fot och hand
[X] Locka håret och göra en fin frisyr
[X] Sminka mig med nå läckert smink
[-] Handla och baka något efterrättsliknande? Blev inte så

Jag hålller alltså på för fullt med min lista. Jag ska bara räkna lite till av skitmatten sen ska jag läsa lite i engelskaboken. Uppdaterar senare.

Allt blev bra. Bilder kommer senare

Checklista

Morgondagens "to do"

[ ] Stiga upp och äta frukost
[ ] Plugga matte
[ ] Ut och springa i det förhoppningsvis fina vädret
[ ] Sitta svettig på balkongen och sola + läsa eng bok
[ ] Duscha, samtidigt raka benen
[ ] Måla naglarna, både fot och hand
[ ] Locka håret och göra en fin frisyr
[ ] Sminka mig med nå läckert smink
[ ] Handla och baka något efterrättsliknande?

Strömpilen

Idag har jag och mamma varit ute på en sväng igen. Vi skulle egentligen handla mat, men gick en vända på Strömpilen också. Jag har länge letat efter ett par svarta högklackade skor och hittade nu ett par för 400:- De är precis sådana jag vill ha. De har 8 cm klack och passar till allt, jeans, barbent och tights.

Jag har också pluggat lite matte och läst några sidor ur min engelskabok. Jag är så less på matten så jag orkar knappt räkna något. Vill mycket hellre vara ute eller se någon bra film. Min vän Adam håller på att skickar det nya oth avsnittet så det har jag planerat att se snart. Ikväll blir det träning och sedan tror jag att om jag orkar, ska jag se American Pie - Beta house.

På tal om shopping så var detta mitt sista köp, ärligt. Nu ska jag faktiskt spara pengar. Har massa utgifter som kommer att komma, arvikabiljetten och bussbiljetten. Sen behöver jag en hårddisk till datorn och så självklart spara till sommaren och dess resor.



Morgonstund har guld i mun

image95

Godmorgon!

Mekka

Ikväll har jag jobbat. Det har varit väldigt lugnt och inte alls så mycket folk - vilket innebär mer snack och lite verkstad. Det gillar vi arbetande! Ikväll jobbade jag med Erica som är väldigt trevligt. Vi har pratat om allt och ingenting i flera timmar. Vi pratade om dagboksskrivande och jag blev väldigt sugen på att skriva förhand, och inte här på bloggen.

Kvällens snackisar
Dagbok, vanlig och smsdagbok
Bal och student + kläder
Second Hand
Norge och jobb
Fika
Valborg
Plugg och prov, NP
Externa hårddiskar (vi båda är sugna på att köpa)
Digitalkameror och bilder - och dess problem

Ja, vi har pratat om allt mellan himmel och jord. Nu är jag väldigt trött. Laddade precis hem den nyaste American pie filmen. Hade tänkt se den ikväll men jag är faktiskt för trött. Jag ska lägga mig och läsa lite i engelskaboken sedan ska jag sova. Imorgon har jag tänkt försöka plugga och städa toaletten. Sedan träna och kanske hälsa på min sjukling.

Stan, sushi, fika

Idag har jag och mamma varit på en liten stansväng. Hon fyndade ett par ljusa jeans och så köpte vi låga strumpor tillsammans. Själv köpte jag en randig body, och två sminkpenslar. Mer än så blev det inte för idag. På vägen hem köpte vi oss god sushi.

image92
Detta är jag idag - invigde mina gladiatorpjux.

image93

image94
Min vackra mor njuter av den goda maten.

Nu ska jag städa mitt rum, sedan ska jag fara och jobba, en arbetskamrat blev sjuk och jag fick hoppa in, men jag säger som mamma säger "då blev ju din shopping idag gratis".
Min älskling är sjuk så nu hoppas jag han kryar på sig.

Kul

Nu är helgen över och jag är ändå glad. Jag har jobbat hela helgen och det har gått bra. Ska bli skönt att få lön sen. Varför jag är så pass glad även om helgen är över är för att vi ändå är lediga i en vecka. Wey! Känns jättebra. Dock kommer veckan bjuda på plugg och städning, men också 1årsdag och valborg.

NU ska jag till Nicole och Filip som spelar Tv-spel.
Hörs ikväll. Puss

Dåliga uppdateringar

Jag är lite seg på bloggfronten men jag har fullt upp. Idag har jag jobbat i sju timmar och imorgon ska jag göra detsamma. Vi hörs senare!


Förlåt / snygga jag?

Dagens

image90

Make up store:
Cover all mix 265:-
Cybershadow Rumble 130:-
Blush - Sugar pink 155:-
Eye brow razor (sjukt bra, raka bort de små hårstråna) 60:-

T-shirt från Indiska 129:-
Body från Gina Tricot 129:-


Just to make it clear

En vän till mig påpekade idag mitt gramatiska fel på min blogg. Ni ser att jag har skrivit "Who the fuck ARE Amanda" när det egentligen borde vara IS Amanda? Hur kan jag vara så dum? Jo, såhär är det, Arctic monkeys, som också pryder min blogg brukar ha som "slogan" who the fuck are arctic monkeys? I och för sig är de ju flera och ett band, men jag kan ju inte ändra på deras grej liksom. Så varför inte bara ha Who the fuck are Amanda.

Bara för att reda ut detta, så inte min engelskalärare tror att jag är född i farstun.

image89
WHO THE FUCK ARE ARCTIC MONKEYS

Nu - One tree hill och sängen. PUSS



Sminkeledinkning

Imorgon kl. 16.00 ska jag på make-up rådgivning på Make up store. Det ska bli roligt. Jag ska nog ta en fest-sminkning eftersom det är kul att kunna fixa sig lite extra på fester och dylikt. Det stora braiga är att man får ta smink för 500 kr sedan, wey! det enda som jag är säker på att jag ska ta är "Cover all mix", en slags foundation som är skitbra! Sedan får vi se vad det blir. Självklart ska jag försöka ta några foton på mig så jag kan visa sen hur resultatet blev.

image88
Såhär kanske jag ser ut imorgon? Skämt å sido, men coolt skulle det vara!

ALL COVER MIX
Den gula används för att täcka porer, finnar och liknande. Den röda är för att täcka det "blåa" påsarna under ögonen. Den beiga är för att blanda ut de andra två färgerna för ett mer naturellt resultat.

Varför man älskar Midgård?

Det finns många anledningar att älska min skola, Midgård.

1. Jag älskar mitt program, Arena! jättebra att man får valmöjligheter
2. Det är sjukt fint och har bra rykte
3. Sköna människor
4. Alla sitter ute på gräsplätten utanför skolan och dissar lektioner
5. Slappt
6. Att vi får lov nu v.18!!

Ja, det finns många olika bra saker med Midgård. Det sämsta är maten, men det kanske det blir ändring på? Mest nöjd är jag att vi är lediga hela nästa vecka. Ska bli skönt. Dock har jag sjukt mycket to do grejer. Massvis med plugg, så imorgon får jag ta hem en hel del böcker.

NP i Matte c
NP i Eng B
Svenska - Skriva en essä om hur vårat språk kommer se ut år 2100
Eng - Läsa ut bok och skriva analys
NK - Studera en miljö (jag har skogen) och skriva några pages om växt/djurliv  m.m

Kära la göteborgare

image85

Den här glada Amandan saknar er Karlgrenare

Onsdag

Dagen har gått snabbt. Onsdagar innebär bara tre lektioner, engelska, naturkunskap och journalistik. På engelskan håller vi på att övar oss för nationella, jag är faktiskt riktigt nervös inför det, verkar supersvårt. Jag och Anna har jobbat bra med vårat radioreportage om bloggar. Vi har börjat sätta ihop delar av reportaget och fått in lite påor.

Ikväll har jag tränat, utomhus och sol - kan det bli bättre? Vi var bara 8 st från mitt lag men det var ändå roligt. Nyss såg jag på "frusna män söker kärlek" som går på kanal5. Det är inspelat i Gällivare (min hemstad) och var därför lite extra roligt. Så om ni vill se hur mycket snö och hur snygga karlar vi har, så kika in det. (hehe)

Vidare till bättre grejor - snart börjar två avsnitt av efterlängtade satc. Jag undrar om någon tjej missat programmet? Missa det inte för guds skull ikväll. Sista säsongen!
image84

Mamma tycker att om jag vill vara "vuxen" så måste jag uppföra mig som en, och därför stå för alla mina saker själv. Så idag köpte jag mitt egna schampoo, balsam och dusch creme. Jag vet inte om det var så vuxet egentligen. 59:- kr för detta kit på Apoteket. Jag tror det är bra, de lovar så på förpackningen i alla fall 8)

Tisdag

I like tisdagar. För det första har vi sovmorgon till 12 och slutar 1/2 och för det andra är det en allmänt skön dag. Imorse vaknade jag av mig själv vid halv tio, jag startade datorn och drog mig i sängen. Satte på ett andra avenyn avsnitt och låg och myste i sängen. (förövrigt är AA riktigt bra just nu, någon som ser det?) Efteråt åt jag en god frukost och kilade sen ut med min hund. Jag gick med S till skolan. Solen sken och det var riktigt varmt i dag. I skolan hade vi bara en lektion som bara blev en halvtimme kort så allt rullade på. Gick hem med solen i ansiktet, köpte en bit vit choklad med krisp i och njöt. Väl hemma så började jag tvätta och ska snart fortsätta, en skön dag alltså.

Ikväll är det träning och sen ska jag sova. Jag har varit ovanligt trött och sliten på sistone och har ingen förklaring till detta. Mår inte riktigt hundra. Vi får se vad som sker. Just nu vill jag bara fara till Götet eller Stockholm och bränna pengar. Jag drömmer om att åka karuseller på Liseberg och avnjuta en glass på Nordstan.

Jag längtar till sommaren

Hur cool ser inte denna ut?

Det går bra nu

Pengar rullar in som det ska, det går bra nu!

I januari förra året var jag med om golvraset på Norrlandsoperan här i Umeå. Det var under en Mando Diao spelning som golvet gav vika och ca 50 personer föll handlöst ner genom golvet till våningen under. Jag var en av dem. Jag vrickade foten och fick fara på sjukhus, fick gå på kryckor i en vecka. Min syster och mina kompisar fick lite småskador men inget som behövdes kollas på sjukhuset. Det jobbigaste var det psykiska skadorna, det tror jag det var för alla som var med.

När man pratar med folk om raset blir en del typ irriterade och tycker det är drygt. Ingen förstår att det var en stor grej som skedde. Sånt här ska inte få ske. En del tycker nog man är löjlig när man sa att det var jättehemskt och att man trodde man skulle dö. Det viktigaste med detta är enligt mig att uppmärksamma det. För det var massor av ungdomar som föll och skadade sig. Det hela stora var att ingen hade kollat golvet och om det skulle hålla, även om man till och med trott att det kanske skulle bli lite tungt för golvet, att ha en rockkonsert där. Det är sjukt. Självklart ska man ta detta seriöst.

Fallet togs i alla fall till rätten. Vållande till kroppsskada tror jag det var. Jag vet inte hur rättegången har gått osv, men det var viktigt att det skulle tas upp tycker jag. Så inte det får rinna ut i sanden och att det ska vara "okej". Det fanns då en hel del människor som engagerade sig i detta. Det var en advokat som hjälpte oss skadade att driva fram skadestånd. Det har tagit lång tid och idag fick vi det bekräftat. Skadestånd ska det bli.

Jag fick skadestånd för två månader á 2200 kr per månad. Alltså 4400:-
Mathilda (min syster) fick för en månad - alltså 2200:-

Detta är såklart en skön penning just såhär innan sommaren, men samtidigt är jag glad att fallet(haha) uppmärksammades.

Jag har

image82


Det här är fina saker det. Jag sitter och pillrar med mina nagellack. Vill måla på någon kulör men vet inte vilken. Är lite sugen på det chockrosa lacket från H&M - Hello Kitty (Bra köp 29:-)

Visst är mina tavlor fina? Den med en kvinna och ringar runt är gjord by min syster. Hon är jätteduktig på att rita. Den på självaste Marilyn har jag fått i present, men min syster hade lika gärna kunnat gjort den. De andra tre-tavlorna är made by myself. Det är egentligen 3 ramar med kort på Zebror i, men jag klippte ut fina bilder på Håkan Hellström från en gammal almunacka och klistrade på. Tada. Helfestliga tycker jag.

Min mp3 och mina hörlurar är ju bara guld, fast i rosa och lila. Jag tycker det är mycket roligare med lite färg! Musiken är ju alltid så färgglad och bra så varför inte köra på lite gladare hörlurar och spelare då med?

Promenix

Dessa skönheter ska jag promenar omkring i till sommaren. På stranden, i staden, i skogen. Överallt. De är enkla, billiga, snygga och lätta. Till jeans, barbenta eller som här; till tights. Perfekt.

image81

Morgontrötta bäbisar

image79
image80

1. Linn
2. Frida

Varför lägger jag upp dessa två bilder?
Jo därför att detta är mina vänner Linn och Frida. Linn påpekade nyss att hon tyckte att jag skulle lägga upp bilder på dem, eftersom de var så omtalade i min blogg, men inte fått ansikten än. Så här är de! Mina fina kompisar!

Kärlek

Helgen har varit slapp, men samtidigt jobbig. Har haft cup, som gått dåligt resultatmässigt men ändå bra, eftersom vi spelade mot flera divisioner högre än oss. En del matcher var orättvisa men jag tycker ändå vi visar att vi kan!

Nu är det fem skoldagar och sen är det lov. Det efterlängtade v.18 lovet som vi på Midgård är ensamma om! Kommer bli underbart. Lovet kommer bland annat innebära ettårsdag för mig och S. Vi får la se vad det innebär. Älsklingen kom igår kväll till mig, han hade varit ute och firat hans kompis som fyllde 18. Han var så söt när han viskade fina saker i mitt öra, kramade mig och som han sa "jag har varit så sugen på att pussa dig precis där på nacken". Vi sov och steg upp tidigt imorse. För övrigt har jag sovit hela dagen av ren utmattning och för lite sömn i natt.

This week:
Mån - övning för NP i matte c
Tis, ons, tors - träningar!!
Fre - sminkning på Make up store + lov
Lör, Sön - Jobba jobba jobba

PLUS lite mer såklart


Helg!

Jag skulle precis lägga upp bilder från några dagar tillbaka och allt blev helt fel. 66 bilder som raderades från datorn och kameran. BAJS! Jag som skulle lägga upp bilder från dagens fotbollsmatch, gårdagens shopping och massa fina på min älskling.

Nåja.. Får deppa i min ensamhet. Är barnvakt åt Alva, hennes vän Johanna är här och vi har hyrt "Hairspray". Köpte en hel del godis och ska bara mysa på. S är på fekke hos hans vän som fyller 18, men jag hoppas han kommer hit senare. Imorgon har jag match som han förhoppningsvis ska se. Den är klockan 9, så upp tidigt.
Jag fick nyss DC++ att fungera igen, så jag laddade hem det nyaste OTH, vilket ska ses ikväll!

Igår köpte jag lite fina underkläder och ett par jesussandaler. Från HM alltihop. Det är de här svarta skorna som man kan se i Marimekkos kollektion. Fan, att det blev fel med min kamera.

Journalistik

Sitter ensam på journalistiken. Saknar min vän Anna. Hon är och roar sig  i Stockholm med en viss person. Imorgon ska hon se Håkan, jag är avundsjuk och väldigt glad för hennes skull.

Nu skulle jag behöva dig Anna, för nu blir inget på vårat radioreportage gjort. Jag behöver din kraft!

Solen skiner och jag har bara på mig min jeansjacka. Det var rätt kallt att cykla hit, men äh! Det är ju sommar. Idag ska jag handla på H&M med mitt rabattkort på 50:-, plus att det är 10% för medlemmar. Funderar på underkläder.

Sometimes love is the only proof you need

Harrison's flowers (2000). En fransk film baserad på en verklig händelse. Utspelar sig under kriget i Jugoslavien år 1991. Handlar om en kvinna som tros förlorat sin man som jobbar som journalist och är på jobb i Kroatien. Hon tror ej på att han är död, vägrar inse det och far därför in i kriget för att söka efter honom.

Filmen är underbar. Tårdrypande! Under kvinnans sökande efter hennes man får hon stöta på allt som krig innebär. Död, våldtäkter och avrättning. Både på barn, kvinnor, män - oskyldiga som krigare.

Vi såg filmen på historian. Den fick mig verkligen att tänka efter. Jag mår inte bra efter att ha sett den, även om det är en film så är det ju baserat på en verklig händelse. OCH som jag sa, tänk hur det var i VERKLIGHETEN då. Ännu värre än scenerna i en film som inte ens är verklig. En del bilder kommer från riktiga kriget men man vet samtidigt att det är kulisser, fejkblod och kameramän. Filmen fick mig att inse att hur hemskt jag än tycker krig var/är, så kommer jag aldrig förstå. Det går inte att sätta sig in i situationen utan att uppleva det. Det mest tragiska är hur obrydda "krigarna" är. De dödar för att döda. De dödar allt i sin väg, utan att tänka efter. De våldtar kvinnor och barn, de skjuter skallen av unga pojkar. Det enda som finns i deras tankar är att vinna kriget, makt! Detta upprör mig. Bilden från filmen när man ser en buss som blivit sprängd i luften. Lik ligger utanför och blod överallt. En liten flicka i gul klänning sitter lutad mot bussen. Hon är brutalt våldtagen, sönderriven.

Varför? HUR kan människor göra på detta vis? Vi reflekterar över mördare och våldtäkts män här i Sverige. En man som begått mord här får tusen gånger mer uppmärksamhet än alla i andra länder under krig. Okej att det är närmare oss och att det SÅKLART är fruktansvärt att sådant ska se i vårat moderna samhälle, men tänk på alla offer i krig. Jag tycker vi ägnar oss för lite åt att uppmärksamma det. Det är bara min åsikt men oj, vilket problem det är.

Btw. Se den, även om det är en Hollywood film är den sevärd. Och den kanske får upp mer sinnen, och mer tankar åt alla som utsätts för dessa svårigheter idag.

Vi har det rätt bra här i Sverige ändå?

Lång dag - Ungdomars bruk av hasch i Umeå

Idag har dagen varit lång. Började klockan 10 och slutade nyss, klockan 19.00. Det är så att vi hade redaktionsövning på journalistiken. KUL! vi fick ett uppdrag vid klockan 2, och hade deadline klockan 7 när artikeln skulle vara färdig och inlämnad. Ämnet vi skulle skriva om var ungdomar och droger.

Jag, Linn och Frida drog iväg på polishuset och träffade en narkotikapolis. Hon berättade att droger är mycket vanligare i Umeå bland ungdomar, än vad man tror och vet. Hasch är den vanligaste drogen, och enligt henne den farligaste. Just på grund av att ungdomar inte tror den är farlig (man dör ju inte av hasch..? hur ofta hör man inte det) och att det går jättefort att bli beroende av drogen. Detta är bedrövligt och sorgligt tycker jag. Bara för att man inte dör av självaste drogen är det en inkörsport till andra tyngre droger och att man kan göra dumma saker på grund av den. Ekonomin kan vara ett pronlem. Om man fasnat för drogen måste man få mer, och då kanske inte en ungdom på 16 år har den ekonomin och måste därför kanske göra andra illegala saker för att få pengar. Polisen sa också att det är vanligt att unga tjejer ger sex i utbyte för droger! Ungdomar, sunt förnuft! Använd inte droger, det finns inget positivt med det. Efter intervjun med henne ringde jag min faster som är narkotikapolis i GBG och intervjuade henne. Hon berättade om ett fall som hon varit med om. Allt vart bra och vi klarade av deadlinen.

Back back back

image78
haha.
träning tjing

NU

Visst har Malin gjort min blogg finare och hemtrevligare? Tack.

Jag är nääästan klar med historian. Var tvungen att ta en paus. Vet inte hur det går eller om jag har gjort rätt, känns sisådär. Skönt i alla fall att inte ha den hängande över axlarna.

Nu sitter jag och Malin och drömmer om forever21. Jag har hittat och klippt ihop lite kläder som jag nog ska beställa. Dock kan det bli lite byten och så, och kanske tillägg för jag har inte valt underkläder och smycken riktigt.

image77

Här är ett litet smakprov på hur min kommande sommar-garderob kan se ut. Allt detta för ca 900 kr. Är det inte fantastiskt? Den vita lilla klänningen skulle vara urfin på skolavslutningen. Skorna jag ville ha fanns bara i för stora storlekar så jag får nöja mig med Sveriges utbud på skor. Jag vill beställa NU! kan inte vänta. Har aldrig beställt från USA förut. Det ska bli spännande!

Yes

Nu sitter jag här och dricker varmchoklad och äter ICA's brownies. Jag var förbi på ICA och köpte de och en tandborste. Jag tyckte jag var värd kakorna eftersom idag är det lönedags. Jag for sedan förbi bankomaten för ett kontoutdrag och for därifrån med ett leende på läpparna. Mer än väntat är alltid kul.

Det är dags för mig att plugga. Hela dagen måste jag kämpa med ett historiaarbete. Jag ska jämföra Vietnam med ett annat land? Åh jag betalar några hundralappar till någon som fixar mig ett mvg arbete. Ärligt, så hårt känns det nu. Jag vill hellre klicka hem massa kläder från USA och bara gotta mig med mina pengar, som jag borde spara. Aja, det får bli en annan dag för nu MÅSTE jag plugga.

Adios

Mumsfilibaba

Money, money, money

Imorgon är det den 15:onde, vilket betyder pengar för min del. Känns skönt att få lite extra pengar. Just nu är det många utgifter, snart är det dags för betalning av Arvikafestivalen. (KATE NASH är nya artisten, we) De radar upp med massa bra artister nu alltså. Om någon är intresserad att åka dit så ska jag och några vänner chartra en buss. Detta kommer bli mycket billigare för oss alla (ca 600:-) Så säg till så får du en plats i vår buss, innan det är försent!

Om det går som planerat ska jag och nåra kompisar beställa kläder från forever21. Jag har hittat sjukt mycket kläder jag vill ha. Allt går på ca 1600 svenska kronor, vilket är sjukt billigt för allt jag har skrivit upp. Jag ska ta bort massor, för så mycket pengar har jag inte råd att lägga ut. Det jag skulle få och önskar för 1600 kr är:

2 "blusar"
1 tub top
1 kjol
5 klänningar
1 par skor
1 par solglasögon
1 bh
3 par trosor
1 top/jacka

Detta är ju stört mycket för så lite pengar? eller vad säger ni? Hett tips är att beställa från USA nu när dollarn är så minimal. Dock går frakt och tullavgift på ca 1000:-, men eftersom vi går ihop många så blir det billigt. Hoppas bara man får beställa så mycket man vill. Jisses vilket paket det isf kommer bli. Alla tjejer som vill ha nya sommarkläder. Wow

Jäkla väder

Vem är inte less på detta uppochner väder här i Umeå? Ena dagen är det strålande solsken och andra dagen öser snön ner som aldrig förr. Igår förstörde detta min dag, jag som taggade att spela match, men icket. Den blev inställd, det går ej att spela på Arenan i detta väder. ÅH! Mamma berättade i alla fall att det nu skulle bli 5-10+ grader här framöver, så nu jäklar måste detta försvinna. Det är ju maj snart?!

Nu ska jag glida till skolan. Idag är det sol och det är bra. SNÖ SMÄLT.
Se yaaa later

Fotboll

Gårdagens övernattning blev kanonkul, som Benjamin säger. Vi åt massa popcorn, men dock inte så mycket som väntat. Filmen, Gilbert Grape var underbar. Vi färgade ögonfransarna och myste. 

Var och sprang igår med S. Jag känner att träningen ger färdighet. Det gick supermycket lättare igår, och jag orkade dubbelt så mycket som förra gången. Vi sprang ca 6 km. 

Dagen bjuder på fotboll. Såg nyss S järnkaminer som vann över Halmstad med 2-1. Spännande. Nu ska jag ladda för min egen match mot Hörnsjö div 2. Ska bli kul, dock så suger vädret. Vad händer med sol/snö varannan dag? Nu är jag less! Sommar, kom hit. 

Friday i'm in love

Fredagar. Det klingar så bra. Jag älskar fredagar! Det finns inget bättre än en fredag. Idag har skolan gått bra, på journalistiken gjorde jag och Anna en planering över vårat radioreportage. Vi är väl förberedda. Efter skolan gick Jag, Malin, Linn och Frida på Röda korset där jag fyndade en väska för 25 enkla mynt. Efteråt gick jag och Frida på alla andra affärer som Umeå har att bjuda på... Friday köpte mycket såhär en friday (hihi). Jag köpte ett par chino-inspirerade byxor från Åhléns. Det var egentligen tänkta till att vara trekvartsbyxor men jag köpte en större modell och v ips! 249:- kronor kostade de. Jag köpte även ett hårspray för 36.50 på HM, The klippotek orginal.

image74
Plus med väskan är att man kan ta bort remmen och använda den som kuvertväska. Jag gillade byxorna för den marinblåa färgen.

Nu ska jag fara iväg på hemköp och köpa massa popcorn med Linn. Sen ska vi på slumberparty hos Frida! Ha en bra kväll!

Bära eller brista som sagt.

Ja, kollektionen, kommer den bära eller brista? Nått som funkar väldigt bra enligt mig är illustrationerna på HM's hemsida.

image73

image72
SNYGGT JOBBAT!

H&M + Marimekko

Yes. Finska företaget Marimekko har gjort sammarbete med H&M. Kollektionen släpptes idag och är 50-tals inspirerad. En del grejer var totalt utflippade med några hade de lyckats bra med, enligt mig. Jag var på HM idag och kikade lite snabbt.



Jag diggar den helfestliga bodyn. Själv vet jag inte om jag skulle klä i den, men köp den någon. Sen är min favorit den sista klänningen. Den skulle nog vara fin när man är brun i sommar. Jag gillar skorna på dockorna också. Ett par såna ska jag köpa! Frågan är bara hur många som kommer bära upp denna vågade kollektion? Är det så att många tycker den är udda och ful, och inte riktigt vågar sig på den? Eller kommer den vara en succé som hela umeå kommer bära på? Bära eller brista alltså.

Poppelipopp

Torsdagar är alltid jobbiga. Jag sov på historian, svenskan och nästan på naturkunskapen. Harregu! Jag klarar inte av att inte ha sovmorgon *bortskämd-arena-elev* Men imorgon är det fredag och det bådar gott. Jag som är väderexpert känner på mig att imorgon kommer det vara bra väder. Som förra fredagen! Imorgon efter plugget ska jag och Frida fara och simma! Mysigt! Sitta i bastun efteråt och chatta och äta apelsin. Mums. På kvällen blir det "popcornparty" som jag har velat kalla det. Jag och Linn är tokiga i popcorn så därför har vi beslutat att göra så många som möjligt.

Frida: Jag har åtta plattor och 2 microvågsugnar!
Det här kommer bli grymt. Jag har lust att fylla ett badkar med popcorn, men Frida har inget och det är nog lite äckligt ändå, men läckert! Åh jag blir typ pirrig av att tänka på goda salta popcorn.

Justja

På tal om bra dagar och bra grejer.. Skivsläpp av sköna artister är alltid bra. Detta höjde min Arvikalust ännu mer; Konk, The Kooks nya album. Redan när jag hörde gitarrplinget på See the sun, första låten på skivan, kände jag att det kommer bli en bra skiva. Och det är det! Samma med Håkans För sent för Edelweiss.

Bara tanken på att se de på en och samma kväll under arvika gör mig sprallig och lycklig.



När jag såg den här videon första gången tror jag att jag grät? Det är precis som musik ska vara. Bara gå runt och spela akustiskt på smågatorna i Paris. Deras röster, gitarrspel och för att inte tala om dialekten gör det till ett hallelujah moment för öronen. Och att sedan möta upp av fansen. Det är på riktigt.

Fix


Från dagens pysselstund med mig själv. Jag gjorde jättefint.

Jag har fastnat. Jag fastnar på alla bra bloggar, jag borde istället gå och ta ett varmt bad och läsa min engelskabok. Men jag vill läsa mer och mer. Jag och Anna intervjuade Clara idag, hon som har en sån fin och inspirerande blogg. Allt blev jättebra och hon var verkligen duktig. Det tackar vi för. Om vi sen sköter vårat jobb och gör ett bra reportage skulle vi skicka vidare det till henne, och hon kanske skulle göra oss till radio-kändisar på hennes blogg. Skämt å sido! Det var en trevlig dag i alla fall.

Todays

Idag har jag:

07.00 - 10.30 Tvättat alla mina kläder
07.10 - 08.00 Sovit lite medan kläder tvättades
09.00 Ätit frukost
09.30 Städat toalett
10.00 - 10.30 Gjort klar tvätt
10.30 Vikt tvätt, bäddat säng och gjort mig själv klar
10.45 Börjat klistra in bilder i fotoalbum
11.00 Ätit lunch
11.50 Gått till skolan haft 1 lektion
14.00 Satt mig på Barista med Anna
15.00 Intervju med Underbara Clara
16.00 Rastat hund
16.30 Middag

Och nu egentligen träning, men den blev flyttad så jag missade den. Så ikväll får det bli nått annat gött. Kanske film?

Vad

Gör jag uppe nu klockan kvart i nio när jag egentligen börjar klockan 12.25? Jo, såhär är det. Jag har mycket att göra. Började tvätta klockan sju imorse och nu har jag ätit en god frukost. Mitt te luktar kokos och fjärran länder. Jag bloggar lite innan jag ska fortsätta tvätta mina kläder, som inte har blivit tvättade på för länge. Jag ska också städa bajstoaletten. Hur kul är det? Ett plus är att det i alla fall går fort. Inte som att städa rummet, fast det skulle jag också behöva göra... En annan dag.

Nu ska jag tvätta min vita fina t-shirt från jc, den med svart mönster på. Den ska jag ha på mig idag tror jag. Kanske jeans? Eller några snygga tights? Hmm.. svårt att säga nu

Hej alla ni som har blås-skräck

image62image61














Jag lovade ju att lägga upp en bild. Här ser den värsta pytteliten ut jämfört med hur den
såg ut i verkligheten. Jag håller på att pillar med min layout här på bloggen. Det är
därför den ser lite konstig ut just nu. MEN! håll ut, imorgon kanske min vän Malin
hjälper mig, för det är hon som kan det där. Då kommer det bli mer "Amandigt".
Sååå sov gott.






Hurtbullar

Inatt sov jag hos S. Imorse for vi ut och sprang. Dock inte så långt men skönt var det. Lite kallt men det känns bra att ha sprungit! Det var lite roligare att springa med någon, än att springa ensam. Även om S är bättre än mig och ville prata hela tiden. Jag kan inte prata när jag springer. Jag måste fokusera på något, ha ett mål framför mig hela tiden.
Vi var iaf lediga idag och imorgon har vi bara en lektion. Skönt! Då är veckan nästan över. Imorgon ska jag och Anna fixa med vårat radioreppo. Kul. Fika?

Nu ska jag jobba, 16.30-21.30! Kom och fika på anrika Mekka. Hehe

To die for

Idag lagade mamma min favoritmaträtt. Det är fläskfilé och pasta, med chili och persilja. Det är mycket starkt och sjukt gott. Ett plus är att det är enkelt att laga. Kvällens middag blev inte dock lite spicy som det brukar vara, vilket var ett minus....


Såhär såg maträtten ut när jag själv lagade den till S. Dock inte lika god som när mamma gör. Här var den inte heller ihopblandad som den ska serveras. Mmm To die for

Jag har hittat massa kläder som jag vill ha. Mest har jag och Mathilda letat efter en balklänning åt henne, men vi hittar ingen riktigt. Det finns en från Fröken söt som lockar, men vi får se. Här är mina favoriter idag i alla fall.


De fyra första bilderna kommer från www.nelly.se och den sista satin jackan från http://store.americanapparel.eu/

Vad jag älskar med den svarta jackan från Nelly är "kragen"! Underbart utan och jag älskar formen. Sen önskar jag mig den söta lilla vita tubtopen som skulle sitta fint i sommar till ett par fina nötta jeans. Den långa t-shirten med ett ballt tryck passar också bra till ett par mörka jeans, eller ett par läckra tights i vår. Klänningen blir bra på midsommar eller något festligt i sommar. Och till sist, en satinjacka i någon läcker färg, som här i vit? Coolt enligt mig. Ett plus är de rätt så låga priserna.

Zzz

Matchen vi spelade ikväll var lite annorlunda. Vi spelade mot Bräntbergsskolans Dm-lag. Vilket innebar att 7st från mitt lag, MSK spelade med Bräntis istället för med oss, laget. Jag tejpade mina fötter noga och hoppades på att slipa känna skavet från min fot. Jag trängde på mig mina nya skor och började värma upp. Det sved. Under andra halvlek var det klartslut för mig. Jag hoppade av och gnällde över mina skoskav, för nu har jag verkligen ont över hela fötterna. 2-2 blev matchen, vilket kändes som ett skönt resultat.

Andra avenyn nu och sen sova. Gud så trött jag är.


Living the dream



(Jag spräckte blåsan igår.. Förövrigt kom det ut sjukt mycket sörja. Jag vill få det låta så äckligt som möjligt för det var äckligt. Den största blåsan någonsin är DÖD. Nu ska jag spela fotboll)

Att spräcka eller inte spräcka

Jag har beslutsångest. Ska jag spräcka blåsan eller inte? S tycker jag ska göra det, så den hinner läka till imorgon. Det är match imorgon kväll, och till dess måste jag få på mig mina fotbollsskor. Med denna blåsa får jag inte på mig några skor alls, så vad ska jag göra? Om jag låter den vara kanske den sjunker in. Mamma säger att man inte ska göra det. Att det bara kommer göra ondare och svida som attans..
 
Åh vilket i-landsproblem. Hur som haver så om jag spräcker den kommer det typ spruta blod/var/saft/vatten? Jag vet inte men det kommer i alla fall vara äckligt. Plus att det kommer göra galet ont. Tänk en äcklig nål i hälen och trycka hål på "mitt andra jag" som Jacob kallade den. 
Den är verkligen stor. Ingen har sett en så stor blåsa? Jag behöver typ nästan döpa den. Fast jag hoppas dess liv blir kort. Bilder kommer senare på min vän.

Nu ska jag och S se Miami Inc. Godnatt (Den röda blåsan lyser)

Blowsa

Som belöning för min löpning idag fick jag en blåsa. Och då snackar jag en RIKTIGT STOR en. Den är så enorm att den syns genom mina sockar. Den är knallröd och hård av all saft däri. Usch den är riktigt otrevlig faktisk. Jag har problem med min blåsa.

1. Den gör ont
2. Sko-problemet: Jag kan inte ha några skor utan att jag dör av smärta och förmodligen en sprängning.
3. Match imorgon =skoproblem. Nya skor där med. Problems att överhuvudtaget få på sig fotbollsdojer.
4. Fyskam så ful den är
5. Och äcklig att se på.

Nu ska jag trampa ner hälen på ett par tygskor och ta mig till Marieberg där jag ska vara med Nicole och Sanna.
Önska mig lycka till.

Tack

När jag kom hem igår hade mamma städat mitt rum jättefint. Hon hade möblerat och gjort det så rent som det kan bli. Nya gardiner och ljus också! Jag slängde själv massa saker och nu mitt rumt tomt på onödiga grejer. På kvällen for vi på Intersport där jag skulle köpa ett par fotbollsskor, hittade ett par guldiga puma. Jag fick även ett par springskor. Mamma och pappa passade på att nämna att "Gud banne dig om du inte springer nu flicka lilla". Haha! så idag knöt jag på dojjerna och sprang litegranna. Dock så fick jag skavsår så nu sitter jag har med blodiga hälar och funderar över hur det ska gå när jag ska springa nästa gång. (SNART)

Igår kom min Håkan tröja också! Den var jättefin. Jag har fått så mycket fina nya grejer igår. Himlans kul dag... Men det var ju trots allt dagen jag gjorde ut matte-c boken.


First foot

Jag vet inte vem det var som sa det, men det var någon, tror det var Sanna som sa att om hon hade en second-hand affär skulle hon döpa den till First foot. Det tycker jag var ett bra och roligt namn.

Gårdagen var underbar. Först gjorde jag och Anna ut matte-c boken, vilket var en lättnad utan dess like. Sedan delade vi ut våran skoltidning, Mindyard som också blev lyckad. *Ha* in your face ni SMMM:are som sa att Arena inte kan göra en tidning. (skämt å sido) Vi slutade klockan tio så jag, Linn och Frida drog iväg och åt på Catarinas. Sen blev det en sväng på slumpen, som inte alls är så rolig att vara på. Allt är i oordning och man hittar inget. Det krävs tålamod att orka gå omkring i slumpens trånga gångar i mer än en kvart.... Så vi drog på Emmaus, som var stängt. Sen blev det Röda korset på Mariberg. Där fyndade jag ett par skor jag velat ha i vinter, men ej funnit. Så jag köpte dem nu. Man kan ju ha dem som vårskor. I love shoes! Efter det tog vi sista svängen på myrorna på Ersboda. Där fyndade jag en efterlängtad jeansjacka i strl 128 (vill ha den kort) och en liten väska. Frida köpte en fin röd-blommig klänning och en liten väska hon med. Linn fyndade inget. Sist men inte minst - Willys, inköp av billigt godis och glass. Tack för dagen.

image45
Jeansjacka- 60:-
Väska- 50:-
Skor- 100:-

Totalsumma: 210:-
men stundentrabatt på 10% vilket resulterade i att när jag köpte väskan och jackan blev det 100 kr istället för 110. Slutsumma: 200:-

Men kära mamma

Idag har jag varit avundsjuk på Annas smoothiemaskin. Vi har pratat om smoothies och hur goda de är. Jag har verkligen suktat efter en smoothie. Planerade att gå och ta en fika bara för att dricka en härligt kall blåbärs smoothie.

Nyss var mamma och pappa och handlade. När de kommer hem ropar mamma att hon har köpt frukt så vi ska göra smoothie. Vilken underbar tajming! Kunde inte ha blivit bättre. Hade sovit lite middag, var trött och törstig. Vi gjorde en med blandade bär, blåbär, hallon och skogsbär. Sen en banan, yoghurt och lite vaniljsocker. L-O-V-E-L-Y.
Mamma du är bra-bättre-bäst

image44

LYRISK

Sommarens festivalplan var ju att fara på Peace and Love i Borlänge som förra året, men... Idag fick jag ett sms av kära Nicole som skrev att THE KOOKS kommer till Arvikafestivalen och att vi måste fara dit! Såklart att vi måste se Kooks. Det är ju min högsta dröm. + Att det är billigare och ändå bra artister. De enda jag saknar är Billie men de kanske dyker upp där med. Grejen är att jag vill på alla festivaler, flera stycken så vi ser vad pengarna bär till. Jag är lyrisk i alla fall. Grymt att se älskade kooks! Kom igen alla kära, vi byter till Arvika. Eller vi far dit och till peace! Håkan spelar på Arvika också. Weyyhhhey

Planer

Ta bort nagellacket och måla på nytt
Släppa skoltidningen!!
Klistra in bilder i fotoalbum (de 100 bilder jag framkallade har äntligen kommit)
Städa mitt rum + garderob
Fundera över en tidningspremunation?
Se andra avenyn + V for Vendetta
Löpträna
Tvätta
Börja läsa engelska boken
Fynda second-hand prylar för en gång skull

Kväller

Jag är så snuvig. Min ena näsborre är igentäppt och jag kan knappt andas. Blä för förkylningar. Jag är less på att inte få spela fotboll. Imorgon om det är träning, då ska jag banne mig spela hur som haver. Nu börjar vi ute och det känns mer än bra. Längtar så mycket till att få spela på arenan och umgås med kära laget. Underbart. Vi ska krossa division 5 nurå.

Jag var nyss och såg S innebandy match. Spännande, det var dm-final och de vann med 9-6 mot Sandåkern. Bravoo.
Imorgon är det torsdag och sen är det fredag = helg. På fredag ska jag, Linn och Frida gå en second hand runda och på kvällen blir det att vara med S:n och Nicole.

Tror jag ska gå och sova nu. Tidigt och bra. Får väl se vad som händer.

image43

För du var solskenet

Jag älskar band t-shirtar. Hur kul är det inte att visa sin musiksmak med hjälp av en tröja? Okej, det finns vissa som är snyggare än andra men visst är det kul. Jag älskar min BTVATD tröja som jag fick av S på min födelsedag. Sedan har jag en gammal Håkan jag köpte i Götet för några år sedan som också är fin. Dock har S lånat den på långtid och jag har inte användt den på länge. Nyss ringde min faster och berättade om min försenade födelsedagspresent. Jag ska få en ny Håkan tröja! Hur perfekt är inte det? Hon är en riktigt guldklimp min faster. Imorse när jag tidigare pratade med henne tänkte jag på att jag skulle vilja ha en bandtröja, men jag sa inget. Sen ringer hon nu och har fixat en grön och fin Hellström tröja. Wey.


Det är denna skönhet som snart ska klä min kropp.
Jag har valt en i grönt. I sommar ska jag ha med
både den och Billie tröjan på P&L, för då ska jag
se mina favoriter. PUSS

Hjälp

V.18 är det lov och jag och S firar ett år tillsammans. Det är liksom bäddat för att kunna bli perfekt eftersom vi är lediga, men vi vet inte vad vi ska göra. Vad kan man göra här, som inte kostar för mycket men ändå inte är här tråkiga Umeå? Jag känner mig omotiverad att fara till Stockholm. Göteborg lockar men det blir dyrare, och vi kan inte bo hos mina kusiner eftersom de just då flyttar.

Något förslag på var vi kan åka, aktiviteter, boende m.m?

Bloggeliblogg

Jag och Anna ska göra ett radioreportage om bloggande. Vi satt länge och pratade med våran journalistiklärare om hur vi skulle göra, och vilken inriktning vi skulle ha. Vi tänkte först oss något i stil med konsumtion och bloggande, i stil med debatten med blondinbella, ebba von sydow m.m. Det lär nog bli något med varför det är så populärt och varför vi läser alla dessa bloggar. Varför gillar vi att snoka runt i andras liv? Ska bli intressant.


Älskling

Idag har jag och S varit tillsammans i 11 månader. Nästa månad är det ett år. Då ska vi fira, på ett eller annat sätt. Vi får la se hur det blir. Jag vill nog till götet, men S vill till Sthlm, men jag känner mig så less på det med tanke på de senaste vistelserna där.

image41
GRATTIS PÅ OSS.
Idag bakade vi en god kladdkaka med polly i.

Vill ha..

Så mycket kläder och saker. Hittade massa fint på http://store.delias.com/frontpage.do Ett plus är att det är från USA, och eftersom dollarn är så låg, så borde man passa på att fynda. Jag skulle behöva lite vår och sommar kläder. Gärna några par skor... De svarta med blommor skulle inte vara helt fel till ett par ljusa stuprörsjeans i sommar.


Back on track

Hujeda mig vad länge bloggen har varit otillgänglig. Jag trodde inte jag skulle bry mig men jag har fått skriv-abstinens. Nu vet jag inte var jag ska börja och sluta.

Helgen - Umeå open. Det var en lyckad helg. På grund av att Marit Bergman ställde in hann jag se Those Dancing Days. De var bra och söta. Helst när de spelade hitten. Annars var alla artister bra. Jag såg Max Peezay, stod längst fram och var hiphopig, fast jag egentligen inte är det ett dugg. *ha* Sen blev det lite Timo, och i slutet Adam Tensta. Jag hörde typ 3 låtar, varav de två bra låtarna, They wanna know och My cool. Det var grymt när de spelade My cool. Då tog hela publiken upp sina mobiler/kameror och filmade händelsen. Hela äpplet lyste upp och alla blev vilda. Det är så det ska vara.

image29
Sista opendagen hade jag lösogonfransar. Hihi

RSS 2.0